kolováu23závody

Radek Adam a Tomáš Horák mistry ČR v kolové U23

V sobotu27.8.2022 to ve Svitávce na Mistrovství republiky v kategorii kolové do 23 let (U23) cinklo zlínské dvojici ve složení Radek Adam a Tomáš Horák. Ti si navlékli mistrovský dres.

Kluci naplnili papírové předpoklady beze zbytku a v průběhu celého turnaje nenašli přemožitele. Druhou dvojici v konečném pořadí (SC Svitávka) deklasovali v poměru  9:2. 

V turnaji se představili ještě další naše dvě dvojice, které sehrály vyrovnané zápasy se všemi soupeři. Pro Vendelína Helise, Dominika Otáska, Jáchyma Baxu i Vojtu Baxu to byl další turnaj, který ukázal nejen  jejich přednosti, ale i rezervy na nichž musíme zapracovat. Někteří nebyli se svým výkonem spokojeni, ale berme to jako další důležitý krok v naší společné cestě a tím by mělo být prosazení se na mezinárodní scéně (ME juniorů, ME U23, SP a MS). 

Komentář trenéra Milana Chovančíka Lišky: Celé soutěže letošního ročníku kategorie U23  se zúčastnilo 14 družstev. Zlínu se podařilo do finále probojovat hned třem družstvům. Už to byl velký úspěch. Ambice jsme měli nejvyšší tři medaile.

Zlin 3 Vojtěch a Jáchym Baxa konečné 6. místo je pro kluky velkým zklamání, ale podle mě nemají důvod být nespokojení jelikož byly nejmladší ze všech účastníků finále. Hráli disciplinovaně a zodpovědně a možná až příliš velké očekávání jim svázalo nohy a ruce. Nicméně kluci mají v této kategorii před sebou ještě pět ročníku. Chválím kluky především za velkou bojovnost. 

Zlin 2 Dominik Otasek a Vendelín Helis

Tato dvojce byla pro mě velkým překvapením co se týká nasazení a bojovnosti. To co mě u těchto kluků chybělo v předkolech tak ve finále konečně předvedli touhu po vítězství. Bohužel ale i trocha štěstí klukům chyběla k lepšímu umístění než je 5 místo. Na bronz nám chyběli pouze dva body. 

Jsem ale rád že kluci ani minutu nevzdali a ve všech zápasech bojovali do poslední minuty.

Zlin 1 Tomáš Horák a Radek Adam

Tato dvojce byla velkým favoritem a tuto pozici potvrdili a celé MČR vyhráli bez ztráty jediného bodu a splnili tak druhý z cílů této sezóny. Po postupu do Extraligy  kategorii mužů a titulu mistra České republiky v kategorii U23 mají před sebou poslední úkol a to je ME v Německu 17.9 .

Na ME jedeme také pro titul. Bude to těžké ale klukům věřím, dobře se připravíme a budeme bojovat za ČR o zlato.

Za celou sezónu děkuji také Milošovi Urbancovi a Pavlu Latdovi kteří byli součástí úspěchu našich mistrů

Výsledky