kolovámládež

Semifinále Českého poháru v kolové žáků.

V sobotu 7.5. proběhlo v Liberci semifinále Českého poháru v kolové žáků. Zlínský oddíl měl zastoupení jedním družstvem Zlín I ve složení Richard Baxa – Kryštof Struhař.

Kluci vstoupili do turnaje jasným vítězstvím nad domácím družstvem Liberce v poměru 4:1. Jasnou dominanci ve skupině pak potvrdili jak proti Šitbořicím, kdy vyhráli v poměru 5:1, tak proti družstvu Přerova vítězstvím 2:0.  V posledním utkání skupiny Ríša Baxa opět nepustil za svá záda žádný míč a vítězstvím 3:0 jasně vyhráli svou skupinu se skórem 14:2.

Do semifinálového utkání poté nastoupili proti v pořadí druhému družstvu ze skupiny A, a to Chodsku 1. Díky přesným přihrávkám a kombinační hře naši borci vyhráli 5:1 a tím se posunuli do finálového zápasu.

Tam jsme narazili na tým Favoritu Brno 1. To je družstvo, které je výkonnostně nejblíže našim klukům a průběh utkání tomu napovídal. Favorit Brno si v úvodu vytvořilo náskok 1:0 a do samého závěru si tento stav udržoval. I když jsme v průběhu zápasu měli několik vyložených šancí, tak se nám gól nedařilo vsítit. Až v posledních sekundách hráči v Brna udělali kritickou chybu, která je stála vedení a zápas se dostal do prodloužení. Tam kluci usilovně útočili a ze svého tlaku vytěžili penaltový úder. První pokus Ríša neproměnil, ale z následné druhé penalty se mu podařilo gól vstřelit. Hráči Brna pak vydali všechny své síly, aby zápas srovnali, ale ani Kryštof ani Ríša nepřipustili žádnou další komplikaci a naopak v závěru Ríša zvýšil náskok 2:0 střelou přes celé hřiště do odkryté brány.

Zlínští tedy potvrdili, že letošní sezóna bude ve znamení boje o nejvyšší příčky v této kategorii.

Trenér Martin Struhař doplňuje: „Musím pochválit oba hráče za předvedenou hru. Ríša bezchybně chytal a jeho úderná síla byla v turnaji bezkonkurenční. Kryštof výborně bránil, ikdyž v závěru už mu trochu docházely síly. I tak až do posledních minut nedovolil soupeři vytvořit vážnější šanci a ohrožovat významně naši bránu. Je však potřeba zapracovat na fyzické kondici, aby při vrcholu sezóny kluci mohli dosáhnout stejného stupínku jako dnes.“

Výsledky ZDE